Peuple du Monde

Waar staan jullie voor? Wat is jullie drijfveer en hoe doen jullie dit?
Het ondersteunen van hulpbehoevenden in de derde wereld, in het bijzonder kwetsbare kinderen in het kindertehuis ‘Maison de L’espoir te Abomey (Benin). Hierbij ligt de nadruk op het bieden van een veilige omgeving, een goede voeding en scholing, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige individuen en op eigen benen kunnen staan.

  • In 2005 is de Stichting ‘Peuple du Monde’ in Nederland opgericht. De stichting is ANBI gecertificeerd en het bestuur bestaat momenteel uit zes leden. Daslin Small is de lokale projectleider in Benin. De Stichting Miers is een lokaal toezichtsorgaan en een zusterorganisatie van Peuple du Monde in Benin.
  • De inkomsten voor stichting Peuple du Monde komen deels uit donaties van particulieren en van organisaties, deels uit donaties van de stichtingen die wij dankzij de samenwerking met B.I.S (Bureau Internationale samenwerking) hebben kunnen benaderen, en van de organisatie Mondolokaal te Boxmeer.

Waarom doen jullie dit?
Kinderen die wonen in het kindertehuis Maison de L’espoir hebben geen vader of moeder.

In het land Benin zijn geen of zeer weinig faciliteiten om deze kinderen op te vangen. Het is daarom van groot belang dat er door particuliere initiatieven kindertehuizen zijn, waar deze kinderen naar toe kunnen en een kans krijgen op een betere toekomst.

Wie is jullie doelgroep? En welke activiteiten voeren jullie uit? In welke regio /land?

  • Alle kinderen van het Kindertehuis ‘Maison de L’espoir’ in Abomey (Benin, Afrika) zijn wezen. Zij krijgen geborgenheid, gezonde voeding, medische verzorging, kleding en scholing en ze ontwikkelen zich goed.
  • Onderwijs bieden aan kinderen en jongeren met een focus op het ontwikkelen van beroepsvorming, d.m.v. de bestaande horeca-opleiding (koks- en banketbakkerschool) en dit concept verder uitbreiden met andere vakscholen. Niet alleen voor de kinderen van kindertehuis Maison de l’Espoir, maar voor kinderen en jongeren uit de hele regio.
  • Het verder ontwikkelen van financiële zelfstandigheid van kindertehuis Maison de l’Espoir en het landbouwproject in Toffo, 60 km ten zuiden van Abomey. Er worden oliepalmen, cassave, ananas, bananen en groenten voor de kinderen verbouwd. De opbrengst is voor eigen consumptie of voor de verkoop.
  • Moestuinen bij kindertehuis Maison de L’Espoir. Hiermee kunnen de kinderen leren hoe ze een eigen moestuin kunnen starten en onderhouden. Daarnaast zal de opbrengst van de gewassen gebruikt worden als voedsel voor de kinderen, waardoor de kosten in levensonderhoud zullen verminderen.
  • Onderhoud van bestaande gebouwen.

Resultaten van (eerdere) project(en)?
Behaalde resultaten en meer informatie kunt u vinden op de website.

  • Alle kinderen volgen minimaal een basisopleiding, daarna een vervolgopleiding op middelbaar, hoger of universitair niveau. 
  • De horecavakschool is inmiddels gecertificeerd, waardoor de diploma’s goed aansluiten op de vraag op de arbeidsmarkt.
  • De kinderen worden meer vanuit de opbrengsten uit de oogst gevoed en daarmee worden de kosten voor voeding aanzienlijk gereduceerd.
  • Inmiddels is de aanleg van de moestuinen op het terrein van het kindertehuis gerealiseerd, wat heeft geresulteerd in een goede opbrengst van verschillende gewassen, voornamelijk voor eigen gebruik op het kindertehuis.

Wat is de connectie met Gemeente Land van Cuijk? Voeren jullie wervingsactiviteiten binnen Land van Cuijk?

  • De Stichting is een initiatief van Karen Olesen, toenmalig woonachtig in Boxmeer.
  • De Stichting Peuple du Monde is opgezet in Boxmeer en is tot op heden gevestigd in het Land van Cuijk. Het bestuur van de Stichting Peuple du Monde wordt gevormd door 6 leden.
  • Activiteiten georganiseerd om het project te promoten; informatieavonden bij serviceclubs, organiseren van een dansavond met diner, veiling, etc.
  • De stichting ontvangt jaarlijks sponsorbedragen van privé personen in de Gemeente Boxmeer en daarbuiten.
  • Deelname aan Mondolokaal.

Wilt u meer informatie over het kindertehuis dan verwijzen wij u graag naar de website of neem dan contact op met Karen Olesen; (karenolesen0408@hotmail.com) of de Stichting Peuple du Monde; info@peupledumonde.nl).